Vezmu houby a připravím husté těsto. Tato novoroční pochoutka nemá obdoby.

Jaké pochoutky se nejlépe hodí na novoroční noc? Za prvé, musí být opravdu chutné, a za druhé, musí se snadno připravovat, aby vyhlídka na oslavu se šampaňským nebyla zkažena dlouhou prací v kuchyni. Dnes máme právě takový recept – chutný a jednoduchý, s houbami a zlatým nápojem v hlavních rolích.

Pokud jde o novoroční předkrmy, každý rok jsou naše stoly plné salátů, kanapek, studených předkrmů, sledě, různých druhů listového těsta a něčeho teplého, aby novoroční přípitky proběhly „dobře“. Pokud každý rok podáváte na novoročních večírcích to samé a chcete letos své hosty překvapit něčím novým, máme pro vás skvělý recept.

Vezmu houby a připravím husté těsto. Tato novoroční pochoutka nemá obdoby.

Houby v pivním těstíčku – ideální předkrm: chutný, snadný na přípravu, který se dá jíst teplý i studený, s česnekovou nebo sýrovou omáčkou.

Jak je připravit? Vyberte vhodné houby – měly by být malé a pevné. Co se týče pivního těsta, nejlépe se hodí tmavé pivo s lehkou hořkostí. Přidejte trochu sušeného bazalky, sladké a pikantní papriky a velmi horký tuk.

Nejlepší předkrm pro novoroční večírky. Jak připravit houby v pivním těstíčku?

Ingredience:

  • asi 20 malých, pevných hub,
  • celá šálek mouky na pečení,
  • sklenice piva, nejlépe tmavého.
  • 1 velké vejce,
  • sůl, pepř, bobkový list, špetka granulovaného česneku, sladká a pikantní paprika podle chuti.
  • plochá čajová lžička sody,
  • olej na smažení ve fritéze,
  • Podle chuti: dvě polévkové lžíce strouhaného parmazánu.Vezmu houby a připravím husté těsto. Tato novoroční pochoutka nemá obdoby.

Houby v pivním těstíčku – způsob přípravy:

Nejprve houby očistěte. Není třeba je loupat, stačí je opláchnout. Poté je krátce povařte v mírně osolené vodě s bobkovým listem. Trvá to jen 4 minuty. Poté vodu slijte a odřízněte nožičky, pokud jsou příliš dlouhé. Houby opatrně osušte papírovou utěrkou.

Připravte těsto. Prosejte mouku a sodu do mísy, rozšlehejte vejce a přidejte pivo. Podle chuti dochuťte pepřem, sladkou paprikou, granulovaným česnekem a strouhaným parmazánem.

Těsto promíchejte mixérem; mělo by být dostatečně husté. Po promíchání mísu odstavte na několik minut , aby se lepek spojil. Poté zahřejte olej v široké pánvi na smažení. Teplota by měla být přibližně stejná jako při smažení koblih – kolem 180 stupňů Celsia.

Každou houbu namočte do pivního těsta a vložte do horkého oleje.

Smažte je do zlatova. Poté je vyndejte na papírové utěrky, aby se zbavily přebytečného oleje. Podávejte teplé nebo studené. Po uvaření můžete houby skladovat v lednici v uzavřené nádobě až čtyři dny, aby neabsorbovaly pachy.

 

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru